Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна почала відновлювати експорт яловичини

У травні було укладено нові домовленості з Єврокомісією, відповідно до яких було узгоджено транзит яловичини через країни ЄС для подальшої торгівлі,що дало змогу почати процедуру відновлення експорту

За перше півріччя 2022 року було експортовано 5,34 тис. тонн української яловичини, що становить лише 36% від тих об’ємів, які було експортовані за аналогічний період 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

“Станом на 1 серпня 2022 року в Україні налічується 2,68 млн голів великої рогатої худоби, що на 15,6% менше, ніж в аналогічний період минулого року. Часткове або повне припинення діяльності ферм ВРХ, що постраждали від російської агресії або знаходяться на тимчасово окупованій території, значно впливають на загальний стан тваринництва”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у  2021 р. 84,6% експорту яловичини припадало на морський транспорт до Китаю, Казахстану, Узбекистану, Азербайджану, Грузії. У зв’язку із закриттям українських портів логістика потребувала змін. Як наслідок, у травні було укладено нові домовленості з Єврокомісією, відповідно до яких було узгоджено транзит яловичини через країни ЄС для подальшої торгівлі. Ця угода дала змогу почати процедуру відновлення експорту м’яса з України.

Нагадаємо, за липень роздрібна ціна на свинину подорожчала на 2,7%.

У травні було досягнуто домовленості щодо транзиту української продукції за допомогою паромного сполучення через румунський пункт пропуску Ісачеа-Орлівка.

Марковська Катерина

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору