Ужгородка

Новини Закарпаття

УЗ відкрила дві нові ділянки на кордоні з Румунією

Ці дві ділянки у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку

АТ “Укрзалізниця” відкрила дві нові залізничні ділянки на кордоні з Румунією, які в майбутньому дадуть змогу перевозити додатково 3,5 млн тонн вантажів на рік. Йдеться про ділянки Рахів—Берлебаш—держкордон та Тересва—держкордон, повідомив голова правління УЗ Олександр Камишін.

“Це 19,3 км та 1,1 км нової колії, які наші колійники збудували за рекордні 2 місяці. Ці дві ділянки у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку. Їх відкриття дозволить відправляти додаткові 6 пар вантажних поїздів щодня. А це додаткові 3,5 млн тонн вантажів на рік”, — зазначив він.

УЗ планує відновити залізничне сполучення ще на трьох прикордонних переходах з Євросоюзом для збільшення пропускної здатності залізниці в бік Європи. Так, планується відновлення сполучення з Польщею на двох переходах — Гребінне—Рава-Руська та Стражава—Корсценко, а також з Румунією на переході Ділове—Валя-Вишеулуй. Загалом запуск цих переходів направлений на розширення пропускної здатності залізниці в бік Євросоюзу.

Тепер залізниця є основним способом транспортування української продукції. Проте вона не може задовольнити потреби промисловців, оскільки задіяна, в основному, у перевезенні критично важливих вантажів та аграрної продукції. Два місяці тому УЗ підвищила на 70% свої тарифи на вантажоперевезення.

Тим часом залізниця зменшила у чотири рази нормативну відстань, яку вагони проходять за добу — до 50 км.

На початку серпня стало відомо, що УЗ з березня по липень збільшила обсяг вантажних перевезень на 24%.

Водночас АТ “Укрзалізниця” з 1 серпня, оголосила про впровадження конвенцій на вантажні перевезення у чотирьох напрямках до країн Європи.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України Укрзалізниця збільшила кількість візків для перестановки рухомого складу на колію стандарту 1435 мм майже у 10 разів.

АТ “Укрзалізниця” має намір відкрити залізничне сполучення ще на трьох прикордонних переходах в західному напрямку для розширення пропускної спроможності. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ УЗ Валерій Ткачов під час наради із представниками зернового ринку

Раніше УЗ домовилась з польською компанією про нове постачання пального.

6 липня “Укрзалізниця” провела аукціони з розподілу зерновозів, що прямуватимуть на експорт. Ставки на торгах стали рекордними і сягнули 20,5 тис. грн/добу. Як розраховується термін використання вагона, за який сплачує клієнт, та що саме спричинило ажіотажний попит на експортні перевезення розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерій Ткачов.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору