Ужгородка

Новини Закарпаття

В УЗ створили класифікатор прикордонних терміналів

Підключення до планування власників терміналів є частиною програми щодо поглиблення та вдосконалення процесу

АТ “Укрзалізниця” створило класифікатор терміналів для більш детального планування вантажних перевезень через західні прикордонні переходи. Про це в ході традиційної наради із представниками аграрного ринку розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

“З 23 числа запрацював класифікатор. До нього увійшли 87 терміналів, в тому числі понад 50 іноземних. Це дозволить нам якісніше планувати перевезення”, – розповів Ткачов.

Він додав, що підключення до планування власників терміналів є частиною програми щодо поглиблення та вдосконалення процесу.

В межах цього УЗ продовжує роботу щодо підключення іноземних перевізників до української автоматизованої системи планування вантажних перевезень Месплан.

За словами посадовця, із 19 перевізників з сусідніх країн, що співпрацюють з Українською залізницею, на сьогодні 6 подали заявки на підключення до системи.

“Ми б хотіли аби протягом одного-двох місяців максимально під’єднати до програми наших партнерів”, – повідомив представник УЗ.

Як повідомлялося на нараді, нові підходи до планування з урахуванням реальних можливостей окремих переходів та перевізників, продовжують давати плоди: триває тенденція до скорочення заторів з вагонів на кордоні. За останній тиждень черга скоротилася майже на 1,5 тис. одиниць і нині становить 27,4 тис. вагонів. Проте на ряді прикордонних переходів і в цілому ситуація ще лишається досить напруженою.

Через це намічено продовжувати удосконалення системи планування із підключенням терміналів та іноземних перевізників.

Нагадаємо, АТ “Укрзалізниця” має намір відкрити залізничне сполучення ще на трьох прикордонних переходах в західному напрямку для розширення пропускної спроможності.

З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України Укрзалізниця збільшила кількість візків для перестановки рухомого складу на колію стандарту 1435 мм майже у 10 разів.

6 липня “Укрзалізниця” провела аукціони з розподілу зерновозів, що прямуватимуть на експорт. Ставки на торгах стали рекордними і сягнули 20,5 тис. грн/добу. Як розраховується термін використання вагона, за який сплачує клієнт, та що саме спричинило ажіотажний попит на експортні перевезення розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” Валерій Ткачов.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору