Ужгородка

Новини Закарпаття

У 2022 році УЗ має намір реалізувати три проєкти щодо діджиталізації вантажних перевезень

Найбільшим проєктом має стати оновлення системи планування перевезень АС “Месплан”

АТ “Укрзалізниця” планує реалізувати три проєкти щодо діджиталізації вантажних перевезень у 2022 році. Про це йшлося в ході чергового засідання Експортного офісу при Укрзалізниці, повідомляє Rail.insider.

Найбільшим проєктом має стати оновлення системи планування перевезень АС “Месплан”.

“Щодо діджиталізації. Ми зараз отримали під це фінансування, – повідомив член правління УЗ В’ячеслав Єрьомін. – До кінця року ми хочемо реалізувати три великі програми. Перша – повністю поміняти “Месплан”, прибрати купу узгоджувальних моментів з нашого боку. Дати інший зручний, сучасний та зрозумілий інтерфейс”.

Другий проєкт, за словами представника УЗ, стосується створення електронного кабінету клієнта.

“Ми хочемо створити кабінет клієнта, де у вас буде багато можливостей. Це обмін листами та електронним документообігом, актами виконаних робіт, податковими накладними з урахуванням цифрових підписів, оформлення перевізного документа. Все це можна буде робити у кабінеті клієнта”, – розповів Єрьомін.

Третій кейс стосується осучаснення колцентру служби підтримки клієнтів.

“Ми закуповуємо програму для сучасного оснащення колцентру. Зараз це людина, яка обкладена масою інструкцій і книжок. Буде повністю сучасний колцентр з кращою швидкістю відповіді, з контролем зворотного зв’язку, з тим, щоби ви отримували своєчасні та якісні відповіді на запитання”, – пояснив представник УЗ.

Він також зауважив, що триває робота щодо створення офісу крупних клієнтів. Крім того, планується максимально автоматизувати процес планування.

Нагадаємо, Укрзалізниця продовжує поступово нарощувати обсяги вантажних перевезень. У серпні, за оперативними даними, перевезено майже 10,8 млн тонн вантажів, що на 5% більше показника липня.

Після чергових торгів на послуги використання вагонів-зерновозів “Укрзалізниці” ціна зросла майже у 10 разів.

Раніше Міністерство інфраструктури України погодилося з пропозицією “Укрзалізниці” про підвищення тарифів на перевезення вантажів на 70%.

Натомість у червні та липні “Агропросперіс” закупив 20 зерновозів TAD AGRO 55-3.

Попри всі заходи з покращення зернової логістики, весь об’єм зернових та олійних вивезти у бажані терміни не вдасться. Експорт буде розтягнений у часі, тому потрібно працювати над можливостями довгострокового зберігання продукції. По це заявив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору