Ужгородка

Новини Закарпаття

У річки Карпат випустили понад 210 тисяч мальків струмкової форелі

Рибні запаси гірських річок Буковини – Прута та Черемоша, поповнилися 74,6 тис. мальків струмкової форелі

Протягом минулого тижня коштом державного бюджету відбулося зариблення річок Карпатського регіону в межах Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Про це повідомляє пресслужба Держрибагентства.

Так, рибні запаси гірських річок Буковини – Прута та Черемоша, поповнилися 74,6 тис. мальків струмкової форелі. У басейни річок Бистриця Надвірнянська і Солотвинська та Прут, у межах Івано-Франківської області, випущено 70,4 тис. мальків струмкового пструга (інша назва цього виду форелі).

Ще 65,3 тис. мальків цього виду лососевих вселено у річки Чорна та Біла Тиси, Тересва, Красношурка, Мокрянка, Брустурянка, що на Закарпатті. Зарибок вирощено Рибоводним форелевим заводом “Лопушно” Держрибагентства. Вага одного екземпляра малька становила близько 3 г.

Вселення водних біоресурсів здійснювалися під контролем комісій у складі представників відповідних рибоохоронних патрулів Держрибагентства, Рибоводного форелевого заводу “Лопушно”, місцевої влади та громадськості.

Довідка. Форель струмкова (пструг) – рідкісний вид лососевих риб, заборонений до вилову в Україні. Загалом за минулі 10 років Рибоводним форелевим заводом «Лопушно» за кошти держави вирощено та випущено у води карпатських річок понад 1,1 млн мальків цього виду для формування репродуктивного ядра як основи створення стабільних популяцій цих цінних риб у природоохоронному середовищі та недопущення їх природного зникнення.

Нагадаємо, координаційному штабу з переведення галузі рибного господарства України на функціонування в умовах воєнного стану доручено терміново розробити додатково до діючих заходів системні кроки для посилення формування резерву риби та рибної продукції.

Держрибагентство сформувало Координаційний штаб для забезпечення ЗСУ і громадян рибною продукцією. Також буде створена єдина інформаційна база для учасників ринку, які продовжують працювати та готові підтримати армію.

Держрибагентство просить переробників риби в усіх областях України допомогти з виробництвом консерви для потреб армії.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору