Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна та Польща домовились збудувати транскордонний трубопровід для експорту олії

Найближчим часом країни створять робочу групу, метою якої стане напрацювання технічних характеристик та умов будівництва трубопроводу та двох терміналів

України та Польща уклали Меморандум щодо проєкту з будівництва транскордонного трубопроводу, через який транспортуватиметься українська рослинна олія до порту міста Гданськ. Про це повідомляє пресслужба Мінагро.

Найближчим часом країни створять робочу групу, метою якої стане напрацювання технічних характеристик та умов будівництва трубопроводу та двох терміналів.

“Минулі пів року ми активно працювали над нарощенням обсягу експорту вітчизняної с/г продукції через спільні пункти пропуску з Польською Республікою. Ми також працюємо над скороченням черг на українсько-польському кордоні”, – зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Довідка. Українська соняшникова олія до війни експортувалась до 107 країн світу, а найбільші її споживачі розташовані в Європі (37 %), Південно–Східній Азії (29 %) та Азії (14,9 %).

Нагадаємо, у серпні Уряди України і Польщі спільно лише планували проєкт транскордонного трубопроводу для експорту рослинних олій з України до порту Гданська для подальшого транспортування  у треті країни.

Експортерам не вистачає вагонів для перевезення олії до портів.

Landlord раніше повідомляв, Україна збільшує експорт соняшнику замість соняшникової олії.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору