Ужгородка

Новини Закарпаття

Ціна на картоплю в Україні продовжує знижуватись

Причиною такої ситуації експерти вважають сезонне збільшення пропозиції даної продукції на ринку

На ринку картоплі в Україні встановилася тенденція до зниження цін. Як зазначають аналітики проєкту EastFruit, основною причиною такої тенденції стали масові збиральні роботи в основних регіонах виробництва і, як наслідок, збільшення постачання картоплі на ринок.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, на сьогодні в основних регіонах виробництва ціни на картоплю варіюються в межах 5-9 грн/кг, що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Причиною такої ситуації експерти вважають сезонне збільшення пропозиції даної продукції на ринку, тоді як попит на картоплю залишається дуже невисоким. Більшу частину продукції, що надходить у продаж, становить картопля невисокої якості, що також негативно впливає на формування цін у даному сегменті.

Проте, попри понижувальний ціновий тренд, картопля в Україні сьогодні коштує в середньому на 46% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Однак оператори ринку не виключать, що тенденція зниження ціни в цьому сегменті зберігатиметься й надалі, оскільки збиральні роботи у господарствах населення продовжуються.

Нагадаємо, якщо за два роки не вивезти з країни виготовлений крохмаль, то він втратить термін придатності до реалізації та підлягатиме утилізації. Тож перед виробниками постало питання доречності виготовлення крохмалю у 2022-2023 МР.

Українські виробники картоплі знову змушені знижувати ціни на свою продукцію. На сьогодні на українському ринку відзначається надмірна пропозиція картоплі. Більшість місцевих фермерів прагнуть якнайшвидше реалізувати цю продукцію, оскільки якість картоплі в сховищах продовжує стрімко погіршуватися.

Кожному бажаючому надають безплатно до 30 кг насіннєвої картоплі середньораннього сорту “Ажур”. Треба лише оплатити пересилку “Новою поштою” та в кінці сезону передати кошти за насіння на потребу ЗСУ, або з вирощеного врожаю передати восени армії або підрозділу територіальної оборони мішок картоплі.

Раніше Landlord повідомляв, що російські окупанти викрадають овочі з Херсонщини і постачають в Крим.

В уряді затвердили план із забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору