Ужгородка

Новини Закарпаття

Risoil відновлює зведення унікального пірса в порту Чорноморськ

Будівництво об’єкта стартувало в квітні 2021 року

Група компаній Risoil ухвалила рішення відновити фінальні роботи з реалізації інвестиційного проєкту в порту Чорноморськ по будівництву двостороннього пірса. В компанії відзначили, що роботи були вимушено призупинені 24 лютого на етапі монтажу технологічного устаткування. Зараз готовність усього комплексу складає понад 80%.

Повністю завершити проєкт планується за 3-4 місяці.

“Ми віримо в Збройні Сили та обов’язкову Перемогу України. Зараз наше завдання продовжувати те, що маємо та вміємо якнайкраще – інвестувати у розвиток портової інфраструктури, сплачувати податки та заробітну плату нашим співробітникам. Дякуємо передусім українським захисникам і захисницям за можливість робити все це сьогодні”, – заявили в Risoil, передає ЦТС.

Будівництво об’єкта стартувало в квітні 2021 року. Задля його реалізації компанія домовилася з АМПУ відносно днопоглиблення. В січні 2022 року АМПУ завершила днопоглиблювальні роботи на підходах до споруди. Це дозволить обробляти судна з осадкою до 15 м.

Як наголошували в Risoil, такий двосторонній пірс є унікальним для українських портів. Для нього буде поставлено суднонавантажувальну систему на шість стріл, кожна продуктивністю до 1500 т на годину, а також пневматичний суднорозвантажувач номінальною продуктивністю 600 т на годину.

Нагадаємо, аграрії Північного регіону продають зерно через порти Румунії та Польщі. Великі компанії вивозять збіжжя власними зерновозами.

Для експорту української агропродукції Хорватія пропонує використовувати можливості двох своїх портів — Рієка та Задар.

В Офісі Президента очікують, що Чорногорія посилить санкції проти рф та закриє свої порти для російських суден.

Стало відомо, що тарифи на чорноморських маршрутах, ймовірно, будуть підвищуватися — в основному через збереження військових ризиків і зростання вартості страхової гарантії безпеки суден.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору