Ужгородка

Новини Закарпаття

Ще 5 суден вийшли з українських портів до країн Азії та Європи

Всього з українських портів вийшли 134 судна з агропродукцією

Сьогодні, 14 вересня в рамках реалізації “зернової ініціативи” з портів “Одеса”, “Чорноморськ” та “Південний” вийшли 5 суден з 153 тис. тонн продовольства. Вони прямують до країн Азії та Європи.

За 1,5 місяці роботи “зернового коридора” через порти Великої Одеси експортовано 3,1 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 134 судна з агропродукцією для країн Азії, Європи та Африки.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

ДОВІДКА. 22 липня РФ підписалася під угодою про розблокування експорту українського зерна з портів “Одеса”, “Південний” та “Чорноморськ”.  За час роботи зернового коридору Україна експортувала близько 2,37 млн тонн агропродукції станом на 7 вересня. До країн Азії відправлено 54 судна з 1,04 млн тонн, до Європи – 32 судна з 0,85 млн тонн, до Африки – 16 суден з 0,47 млн тонн.

Нагадаємо, що 7 вересня Володимир Путін під час економічного форуму у Владивостоці заявив, що Росію “нахабно обдурили”, бо українське зерно вивозиться не лише до Африки. В Організації Об’єднаних Націй розкритикували нападки президента Росії Володимира Путіна на “зернову угоду”.

Наталія Марченко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору