Ужгородка

Новини Закарпаття

Укрзалізниця запустила онлайн-замовлення на перевезення авто у вагонах-автомобілевозах

Заявку можна залишити на спеціальному сервісному порталі

В АТ “Укрзалізниця” повідомили, що заявки на прорахунок і бронювання перевезення автомобіля у вагоні-автомобілевозі відтепер доступні для замовлення онлайн, пише ЦТС.

Заявку можна залишити на спеціальному сервісному порталі.

Зазначається, що вагони-автомобілевози УЗ наразі курсують через Київ, Львів, Ужгород, Харків, Одесу та Дніпро, а вартість транспортування вираховується за тонну ваги автомобіля з урахуванням довжини маршруту та стартує від 1200 грн за автівку.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter

В УЗ додали, що раніше на цьому ж порталі з’явилася можливість замовлення вокзального помічника, бронювання лаунжу, групове замовлення квитків, онлайн-пошук забутих у поїзді або на вокзалі речей.

Нагадаємо, АТ “Укрзалізниця” планує реалізувати три проєкти щодо діджиталізації вантажних перевезень у 2022 році.

Правління АТ “Укрзалізниця” внесло зміни в “Порядок визначення та перегляду ставок плати за використання власних вагонів АТ “Укрзалізниця” та показники швидкості руху вагонів УЗ. Очікується збільшення середньої швидкості руху вагонів УЗ, що приведе до зменшення кількості діб використання вагона та до загального зменшення вартості використання вагонів.

Укрзалізниця продовжує поступово нарощувати обсяги вантажних перевезень. У серпні, за оперативними даними, перевезено майже 10,8 млн тонн вантажів, що на 5% більше показника липня.

Після чергових торгів на послуги використання вагонів-зерновозів “Укрзалізниці” ціна зросла майже у 10 разів.

Раніше Міністерство інфраструктури України погодилося з пропозицією “Укрзалізниці” про підвищення тарифів на перевезення вантажів на 70%.

Попри всі заходи з покращення зернової логістики, весь об’єм зернових та олійних вивезти у бажані терміни не вдасться. Експорт буде розтягнений у часі, тому потрібно працювати над можливостями довгострокового зберігання продукції. По це заявив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору