Ужгородка

Новини Закарпаття

Росіяни зруйнували підприємство з перероблення зернових у Криворізькому районі

Наразі встановлюється масштаб руйнувань

Ввечері 28 вересня російські війська ракетами обстріляли Дніпропетровську, одна з яких влучила у підприємство з перероблення зернових у Криворізькому районі. Про це повідомив голова Дніпропетровської військової адміністрації Валентин Резніченко.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

“Ввечері ворог атакував Криворізький район ракетами Х-59. Більшість ракет наші сили протиповітряної оборони знищили. Одна влучила в підприємство з переробки зернових. Минулося без жертв та постраждалих”, — зазначив Резніченко.

Наразі встановлюється масштаб руйнувань.

Читайте також: Як обрати мінітрактор для сільськогосподарської діяльності

Довідка. Х-59 – радянська дозвукова ракета, яка була створена у 70-х роках. Після розпаду СРСР роботи над Х-59 продовжились і ракета була майже повністю видозмінена, отримавши індекс Х-59М. Вже на її базі створили протикорабельну Х-59МК. І саме з Х-59МК вже пішов подальший розвиток ракети. Вага бойової частини від 280 до 310 кг, швидкості польоту – “високий дозвук” – 0,9 Маха. Серед носіїв Х-59М сучасних версій зазначають: Су-30, Су-34, Су-35 та Су-57.  Відхилення від точки прицілювання: 3-5 м. Дальність пуску: 285 км

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 20 вересня, ворог обстріляв елеватори у Миколаївській та Запорізькій областях.

11 вересня через влучення боєприпасів та їхніх уламків горіли два складських приміщення підлогового зберігання зерна у Вознесенську.

31 серпня через обстріли росіянами Миколаєва зайнялись зернові силоси на інфраструктурному об’єкті в Корабельному районі — портовому зерновому терміналі.

Надвечір 16 серпня по портовій інфраструктурі Миколаєва ворог вдарив реактивними снарядами із системи залпового вогню “Смерч”.

У Новомиколаївському районі Запорізької області внаслідок ворожих обстрілів знищено комплекс з перероблення та прийому зернових. Ворожі ракети поцілили у склади з зерном та зруйнували елеватор, де зберігався соняшник.

Раніше рф обстріляла склад із зерном та свиноферму на Дніпропетровщині.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору