Ужгородка

Новини Закарпаття

У Тернополі відкриється мандрівна виставка «На Зламі» – про війну на Донбасі

4 жовтня, о 12:00, в Тернополі, у приміщенні Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини (вул. Медова, 5) відбудеться відкриття мандрівної виставки «На Зламі» про долі цивільного населення у війні на Донбасі.

Із червня 2019 року виставка побувала в понад 30 містах України. Зокрема, демонструвалася в Києві в музеї «Золоті Ворота», Музеї АТО в Дніпрі, у холі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в Сєвєродонецьку, міській раді Житомира, музеях та бібліотеках в Хмельницькому, Кропивницькому, Олександрії, Вінниці, Черкасах, Івано-Франківську.

Виставка «На Зламі» поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою, та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку збройного конфлікту на Сході України.

Вона демонструє особисті переживання постраждалих через невизначеність, злам звичного життя та незаконні ув’язнення та відбирання майна на окупованих території України. Виставка звертає увагу глядачів на проблеми адаптації ВПО, демографічні зміни в Донецькій та Луганській областях.

«На зламі» – не лише виставка, а й мистецький простір, створений для осмислення теми війни в Україні, впливу збройного конфлікту на цивільне населення.

Презентація та створення виставки «На Зламі» стали можливими у рамках проєкту «Уповноваження громадського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу», що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнським центром громадських ініціатив (Україна) спільно з Центр розвитку ініціатив “ІнСорс”, Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини та партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.Правозахисна Коаліція “Справедливість заради миру на Донбасі”Тернопільська обласна державна адміністраціяДепартамент культури та туризму ТОДАТернопільщина туристична.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору