Ужгородка

Новини Закарпаття

Придніпровський кластер “Кернел” збільшив землі під зрошуванням на 600 га

У Полтавській та Черкаській області під зрошенням у компанії було 2200 га землі

Шляхом придбання шести фронтальних дощувальних машин у Придніпровському кластері (“Придніпровський край”) компанії “Кернел” збільшили землі під поливом на 600 га. Про це директор підприємства Михайло Петров розповів в коментарі для Latifundist.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

У Полтавській та Черкаській області під зрошенням у компанії було 2200 га землі. В цьому році вдалось збільшити полив ще на 600 га. Під зрошенням у компанії знаходяться насіння соняшнику, кукурудзи, ріпаку та пшениці.

“Придбали 6 фронтальних дощувальних машин, з яких 4 —  Zimmatic та 2 вітчизняного виробника — Variant Irrigation. Останні в т.ч. придбали для того, щоб порівняти з закордонними аналогами. Вітчизняний виробник показав себе гідно. На одному рівні з американськими та турецькими виробниками дощувального обладнання”‎, — зауважив керівник.

Розширення виробничих ділянок в Україні в цілому диверсифікує ризики насінневих компаній. Гарний тому приклад — цей рік, коли посуха у Румунії, Угорщині та Франції не дала вийти на планові показники в іноземних гроверів. А для компанії “Кернел” нові дощувальні машини — це перш за все розширення насінницького напрямку агрохолдингу в Україні та незалежність від виробників ЕС.

Директор “Придніпровського краю” зауважив, що вироблене компанією насіння використовуватиметься як на власні потреби агрохолдингу, так і експортуватиметься нашими клієнтами в рамках спільних програм.

Читайте також: В Миколаївській області продається елеваторний комплекс об’ємом зберігання 84 700 м 3

Довідка. “Кернел” — найбільший у світі виробник та експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку компанії припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії.

Нагадаємо, 28 вересня 2022 року за ініціативи Програми USAID з аграрного та сільського розвитку – АГРО відбувся Меліоративний форум “Комплексна реформа в секторі гідротехнічної меліорації України” спільно з Комітетом ВРУ з питань аграрної та земельної політики та Міністерством аграрної політики та продовольства України, який відвідало понад 500 учасників онлайн, серед яких агровиробники, представники громад та водокористувачі.

Президент України підписав Закон “Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель”, який було ухвалено парламентом 22 лютого 2022 року. Загалом, процес розробки, обговорення та прийняття документа тривав понад два роки.

Відновлення зрошення забезпечить сталий розвиток сільськогосподарської галузі у Південному регіоні та реалізацію аграрного потенціалу всієї країни.

Раніше Landlord повідомляв, що Мінагрополітики пропонує зменшити вартість складової електроенергії у тарифі на воду для потреб аграріїв під зрошення сільськогосподарських земель. Для цього пропонується внести зміни в діючу систему тарифів на електроенергію для промисловості та вартість послуг з розподілу електричної енергії.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору