Ужгородка

Новини Закарпаття

У Тернополі попрощалися з двома українськими захисниками: Віталієм Стадником та Володимиром Кобилецьким

Тернопіль у скорботі. Нині тут провели в останню земну дорогу двох мужніх воїні, які віддали найдорожче – своє життя – за Україну, за нас з вами. 

Віталія Олеговича Стадника добре знали у Тернополі. Він працював прокурором, був начальником управління Тернопільської обласної прокуратури, старшим  радником юстиції.

Захищати Україну Віталій пішов добровольцем у перші дні повномасштабної війни. Загинув під час виконання бойового завдання 1 жовтня у Херсонській області. Йому було 39 років. Осиротіли троє неповнолітніх дітей: син Максим, донечки Маргарита та Марія. Вдовою залишилася дружина Ольга. Не обіймуть більше сина мама і тато. Захищає Україну на фронті і брат Віталія.

«Віталій Олегович Стадник більш як 17 років працював в органах прокуратури Тернопільської області. Усі пам’ятають його спокійного, виваженого, надійного та впевненого у власних силах й завжди готового прийти на допомогу. На жаль, війна забирає найкращих», – зазначили в обласній прокуратурі. 

Володимир Романович Кобилецький був морським піхотинцем десантно-штурмових військ. Загинув 2 жовтня при виконанні наказу у боях з російськими окупантами на Херсонщині. У серпні йому виповнилося 45 років.  

 «Володимир Кобилецький мешкав на околиці Тернополя, біля Великої Березовиці. У нього залишилися донька, син і дружина. У сина було заплановане весілля на літо, вагалися, чи справляти в такий час, вирішили не відкладати. Володимира відпустили на два дні додому – на весілля. Радів за сина! Повернувся на фронт… Звільнення сіл і міст – це ціна життів», – написала у фейсбуці журналістка Іванна Гошій.

Поховали Віталія та Володимира у Тернополі на Микулинецькому кладовищі. Тепер вони разом з небесним воїнством захищатимуть Україну, своїх рідних з небес. Вічна пам’ять Героям!   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору