Ужгородка

Новини Закарпаття

Захищав Україну за покликом серця: на Тернопільщині попрощалися з воїном Іваном Паньківим

Іван Паньків із села Переволока Бучацької громади зовсім недавно був у відпустці вдома. Зустрічався з рідними, друзями. Йому бажали повернутися з перемогою, і він обіцяв, що все буде добре. Тоді ніхто й подумати не міг, що ця зустріч буде останньою і вже за декілька днів Іван знову повернеться додому. Тепер уже назавжди.

Іван пішов захищати Україну з перших днів повномасштабної війни. Воював на передовій, брав участь у боях з російськими окупантами у Запорізькій області. 9 жовтня Іван Паньків помер на фронті від серцевого нападу. Навіть серце мужнього українського захисника не витримало страшних реалій війни. Івану було 50 років. Не запитає вже мудрої батьківської поради син, не обіймуть свого Івана більше сестра, брати, втратили надійне плече побратими… 

 Під тривожні звуки повітряної тривоги Бучацька громада провела свого мужнього земляка в останню земну дорогу. Живим коридором, з квітами і сльозами на очах зустрічали востаннє свого Івана рідні, друзі, односельці. 

«За покликом серця Іван Паньків з перших днів війни мужньо боронив нашу землю від загарбників, але воно не витримало жахливих реалій війни – 9 жовтня воїн помер на фронті внаслідок серцевого нападу. Це нестерпний біль для рідних і близьких Івана. Адже ще зовсім недавно він перебував вдома, у відпустці, зустрічався з рідними, друзями.  І хіба хтось міг тоді подумати, що ця зустріч буде останньою для них?

Висловлюємо щирі співчуття сину, сестрі, братам, всім рідним і близьким воїна. Розділяємо з вами біль непоправної втрати. Герою низький уклін та вічна пам’ять», – щирі слова співчуття висловили у Бучацькій громаді. 

Поховали Івана на цвинтарі у рідному селі Переволока. Тепер він захищатиме Україну, своїх рідних і нас з вами з небес. Вічна пам’ять Герою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору