Ужгородка

Новини Закарпаття

17 жовтня: яке сьогодні народне свято і що не можна робити

17 жовтня в церковному календарі – день пам’яті священномученика Ієрофея Афінського. Він був християнським священником I століття та учеником апостола Павла. Жив в Древній Греції. Згідно з переказами, він брав участь у похованні Богородиці.

З цього дня темніє набагато раніше. З дерев повсюдно опадає листя.

Іменини: Володимир, Павло, Степан, Вероніка.

Який сьогодні день в Україні і світі

17 жовтня – Міжнародний день правильних дій за землетрусу. Важко передбачити поведінку людини під час землетрусу. Психологи приділяють велику увагу за стихійних лих саме страху. Адже це – сигнал тривоги та сигнал до захисту. Головна мета цього дня – нагадати людям, що важливо зберігати спокій та правильно поводитися під час землетрусу.

Всесвітній день донорства і трансплантації органів. Сьогодні, на жаль, все ще існує багато захворювань, які неможливо вилікувати за допомогою лікарських засобів. Вони потребують лише трансплантації. Головна мета дня – нагадати людям про важливість донорства і надати всю необхідну інформацію.

Міжнародний день боротьби з бідністю. Запровадили цю знакову подію ще 1992 року. Головна її мета – привернути увагу людства до проблем соціально-незахищених верств населення.

Всесвітній день травм. Вперше захід провели у Нью-Делі 2010 року. За статистикою ВООЗ саме різноманітні травми є найчастішою причиною смерті та інвалідності по всій земній кулі.

Що не можна робити

Краще не ламати гілки і не рубати дерева.

Дорога сьогодні вважається вкрай небезпечною.

Прикмети погоди

Кінь фиркає – до потепління.

Птахи скуйовдили пір’я – чекайте на негоду.

Захід сонця червоний – на вітер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору