Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні очікується дефіцит низки овочів

Водночас урожай гречки та картоплі буде достатнім для забезпечення внутрішніх потреб

Дощі, холоди та брак овочесховищ негативно вплине на пропозицію деяких овочів та фруктів на ринку. Про це повідомляється в макроекономічному й монетарному огляді НБУ, пише УНН.

Стеж за новинами у зручному форматі! Підписуйся на наш Telegram

“Очікується зниження пропозиції цибулі та сезонних фруктів через дощову погоду; дефіцит тепличної продукції через холоди та дефіцит низки овочів через брак овочесховищ”, – повідомили у НБУ.

Натомість прогнозується, що урожай гречки та картоплі буде достатнім для забезпечення внутрішніх потреб.

Водночас майже закінчено збирання ранніх зернових та ріпаку. “Врожай зернових та зернобобових наразі на 45% менший, ніж торік, переважно через менші площі збору”.

Також вказано, що розпочато збирання кукурудзи, соняшнику, сої, цукрового буряку. Але через тривалі опади збір урожаю затягується, вказали у Нацбанку.

“У тваринництві триває пожвавлення активності на тлі надлишку кормів, окремі підприємства нарощують поголів’я свиней, пасічники очікують високий врожай меду”, – зауважили у НБУ.

На споживчому ринку в серпні ціни на харчові продукти та безалкогольні напої зросли на 0,7%, а в річному вимірі — на 30,7%.

Нагадаємо, з початку 2022 року ціни на харчові продукти в Україні збільшились у середньому на 25%. Найбільше подорожчали фрукти та овочі. Про це повідомляє Державна служба статистики.

Споживчі ціни у єврозоні у березні збільшилися на 7,5% у річному вираженні.

Раніше Landlord повідомляв, що МВФ очікує до 30% зниження виробництва в Україні.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору