Ужгородка

Новини Закарпаття

Сировинний трейдер Cargill прозвітував про отримання рекордного річного прибутку

Дохід компанії збільшився на 23% — до рекордних $165 млрд

Міжнародний сировинний трейдер Cargill за підсумками 2022 фінансового року (1 червня 2021 — 31 травня 2022) збільшив чистий прибуток порівняно з попереднім фінансовим роком на 35% — до $6,68 млрд. Про це свідчить річна звітність компанії, повідомляє “Порти України” з посиланням на Bloomberg.

Так, товарний гігант зафіксував найвищий річний чистий прибуток за свою 157-річну історію. Дохід компанії збільшився на 23% — до рекордних $165 млрд.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

“Товарні ринки останнім часом були надзвичайно нестабільними. Хаос у ланцюзі постачань, викликаний COVID-19, а потім російське вторгнення в Україну, спровокували історичні коливання цін і можливість отримати приголомшливі прибутки”, — зазначив колумніст агентства Хав’єр Блас.

Чистий прибуток компанії за підсумками 2021 фінансового року також був рекордним, збільшившись проти попереднього року на 63% — до $4,9 млрд.

Як приватна компанія, Cargill належить сім’ям Каргілл і Макміллан. У 2022 фінансовому році компанія виплатила акціонерам рекордну суму — $1,21 млрд. Раніше компанія заявляла, що реінвестує близько 80% операційного грошового потоку в розвиток.

Минулого фінансового року компанія спрямувала на гуманітарну допомогу Україні та сусіднім країнам $40 млн. Фонд допомоги співробітникам Cargill (Cargill Cares Employee Disaster Relief Fund) перерахував $14 млн у 32 країни на підтримку членів команди по всьому світі, зокрема — на підтримку співробітників в Україні, а також працівників в інших країнах, які їх прихистили.

Довідка. Cargill — одна з найбільших глобальних агропромислових і торговельних компаній. Займається виробництвом і продажем зерна, олії, цукру, какао, м’яса, біопалива. Оперує у 70 країнах, веде торгівлю у 125 країнах світу. У бізнесах компанії працюють 155 тис. працівників.

В Україні компанія веде бізнес з 1993 року. Займається виробництвом та торгівлею зерновими та олійними, переробкою насіння соняшника та сої, випускає та продає корми для тварин. Володіє олійноекстракційним заводом у Каховці (Херсонська область), комбікормовим заводом у Львівській області, елеваторами у Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Є інвестором зернового термінала Neptune у морському порту “Південний” річною потужністю 5 млн тонн.

Голова правління та генеральний директор Cargill Девід Макленнан є членом Національної інвестиційної ради при президенті України. Як заявив керівник компанії на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі у січні 2020 року, Cargill інвестувала в Україну понад $500 млн.

Нагадаємо, компанія “Кернел” за підсумками першого півріччя 2022 фінансового року отримала $401 млн чистого прибутку, що на 21% вище за аналогічний показник минулого сезону.

У 2021 році український уряд взяв кредити на 250 млн євро у компанії Cargill Financial Services International, Inc.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору