Ужгородка

Новини Закарпаття

Льон – український суперфуд

Просто посипаєте льоном салат? Додаєте його в каші чи випічку? Так користі від льону практично немає! Як же його їсти правильно, щоб засвоювались десятки корисних речовин?

Варіантів правильного споживання льону аж три.

.Гарно промити. Замочити на ніч у прохолодній або теплій (не гарячій!) воді. Пропорція – 1 частина льону до 3 частин води (4, якщо кисломолочні продукти). Тобто замочуєте 30 г льону у 90 мл води. Зранку, не зливаючи рідину, подрібнюєте в блендері разом з улюбленими ягодами чи фруктами. Або подрібнюєте лише льон, а прикрашаєте все цілими ягодами, фруктами, насінням, кокосовою стружкою тощо. Додаєте в смузі. 15-30 г на день цілком достатньо.

Промити, просушити і подрібнити в кавомолці. Можна додати в теплу (не гарячу!) кашу або салат. Але дрібнити слід безпосередньо перед вживанням. Так користі буде максимум. Або зберігати в темному прохолодному місці, закритим кришкою, до 2 днів.

Замочувати у йогурті або інших кисломолочних продуктах. І дрібнити в блендері. Або, якщо дуже не любите подрібнене, то гарно пережовувати. Добре. Зосереджено. Свідомо пережовувати.

Для чого всі ці заморочки? Льон просто так не перетравлюється в кишківнику. Тож, щоб він засвоювався, треба, щоб він був у подрібненому і бажано розмоченому вигляді.

Ще одне. Загущена після льону вода (та, якою ви заливали льон) дуже корисна для слизової кишківника.

Крім цього, льон корисний для серцево-судинної системи, є профілактикою утворення тромбів, помічний при діабеті 2 типу та переддіабеті, для підтримки нормального артеріального тиску і рівня холестерину. В бонус він ще й покращує роботу мозку і робить шкіру красивою.

А ще це наш суперфуд. Мега корисний і дуже бюджетний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору