Ужгородка

Новини Закарпаття

Danone остаточно виходить з російського ринку

На російський ринок припадало 5% продажів компанії

Французька компанія Danone остаточно відмовляється від ведення бізнесу в росії. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

“Danone оголошує про рішення ініціювати процес передачі контролю над бізнесом Essential Dairy and Plant-based у росії. Danone вважає, що це найкращий варіант для забезпечення довгострокової безперервності місцевого бізнесу для своїх співробітників, споживачів і партнерів”, — зазначили у заяві.

В Danone оцінили збитки від передачі бізнесу в €1 млрд, оскільки на російський ринок припадало 5% продажів компанії.

Після закриття угоди, яка підлягатиме схваленню регуляторних органів, відбудеться деконсолідація російського бізнесу молочних та рослинних продуктів Danone.

Довідка. Danonе — одна з провідних компаній світу з виробництва молочних продуктів. Має три основні напрями діяльності: свіжі молочні продукти та дитяче харчування, печиво та мінеральна вода, лідируючи у виробництві солодкого печива та свіжих молочних продуктів. Кількість працівників перевищує 86 тис. осіб.

Нагадаємо, Мінфін США вводить санкції щодо майже 100 об’єктів у військовій машині путіна. У санкційний список потрапила компанія “камАЗ” та її голова правління.

Європейський Союз працює над новим пакетом санкцій проти росії — вже дев’ятим з початку повномасштабної війни в Україні.

Вартість танкерів зростає слідом за цінами на сировину. Як свідчать дані Gibson Shipbrokers, значне зростання вартості демонструють танкери типу VLCC і Suezmax, водночас спостерігається значна розбіжність між зростанням цін на нові судна і судна, що були у використанні.

Уряд на засіданні 27 вересня ухвалив постанову “Про заборону вивезення товарів з України на митну територію РФ”. Постанова буде діяти до дня припинення або скасування воєнного стану та припинення застосування РФ недружніх дій проти України.

Тим часом президент Володимир Зеленський закликав інвестувати в український експорт. Інвестування в український експорт може стати надприбутковим, запевнив він.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору