Ужгородка

Новини Закарпаття

Фермер евакуював стадо кіз із зони бойових дій і вже запускає виробництво крафтових сирів: надихаюча історія

У сусідньому селі Горянівка Сергій Свириденко планує запустити виробництво

Фермер Сергій Свириденко із Донеччини перевіз півтори сотні цапів та кіз на Волинь. Про це інформує Суспільне новини.

До повномасштабного російського вторгнення чоловік утримував екоферму та виготовляв крафтові сири та ковбаси. На початку вересня, рятуючи своє господарство від обстрілів, фермер переїхав за понад тисячу км від рідного дому, у село Дідичі, поблизу Луцька. Також, каже чоловік, він перевіз стадо, яке налічує 150 голів.

“120 чи 130 тисяч, я вже точно не скажу, обійшовся скотовоз, плюс я до своїх жигулів причепив причеп, туди ще поклав частину обладнання. Трактор загнав у скотовоз”, – розповів фермер.

https://suspilne.media

Місцевий чоловік запропонував Сергію для оренди приміщення.

“Я їздив по Україні, по деяких областях дивився, але загалом я бачив напівзруйновані сараї для тварин. Я не бачив місця, де можна було б розпочати виробництво. А тут пан Іван, він сам мене знайшов, дивився там репортаж якийсь, зателефонував, запропонував свою ферму”, – говорить він.

Зараз на новому місці фермер робить підвід води, встановлює годівниці для тварин та хоче облаштувати залу для доїння кіз.

У сусідньому селі Горянівка Сергій Свириденко планує запустити виробництво. Частину обладнання він привіз із Донеччини, частину орендує. Вже готова до запуску сироварня, встановлено холодильне обладнання для дозрівання сирів.

https://suspilne.media

Сергій Свириденко народився та виріс на Донеччині, у 2015-2016 роках боронив Україну від російських загарбників. До повномасштабного російського вторгнення жив у Костянтинівці, у сусідньому селі Іванопілля створив екоферму.

Наразі, каже Сергій, є велика потреба у кормах для евакуйованих тварин, щоб ті змогли перезимувати. А вже за кілька днів, фермер планує запускати виробництво.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв, про ще одну неймовірну історію фермера з Донеччини (ВІДЕО).

Олександра Марченко

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору