Ужгородка

Новини Закарпаття

Швейцарія виділила 100 млн франків на відновлення енергетичної інфраструктури України

Таке повідомлення з’явилося на сайті швейцарського уряду.

“Близько 18 мільйонів людей в Україні (близько 40 % населення) потребують допомоги через війну. З настанням зими ця цифра може зрости до 24 мільйонів. Понад 30% енергетичної інфраструктури України було пошкоджено. Цілеспрямовані атаки залишили багато населених пунктів без доступу до питної води, а також призвели до перебоїв в електропостачанні та телекомунікаціях. Україна потребує додаткової допомоги від міжнародної спільноти для подолання цієї надзвичайної ситуації”, — йдеться у повідомленні.

Швейцарія вже допомагає компаніям “Укренерго” закуповувати енергоносії та запасні частини, сприяє ремонту систем залізничних кріплень (для перевезення важких вантажів, таких як зерно) та надає гуманітарну підтримку, щоб допомогти тим, хто найбільше постраждав від війни в Україні, підготуватися до зими (заміна вікон, утеплення, забезпечення харчовими продуктами тощо).

Федеральна рада також звернеться до парламенту країни з проханням надати додатковий кредит у розмірі 76 млн швейцарських франків для фінансування цих напрямків діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору