Ужгородка

Новини Закарпаття

ЗСУ взяли під контроль 12 населених пунктів на Херсонщині

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, вчора, 9 листопада на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території. На напрямку Первомайське-Херсон просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі – 157 кв км.

“Наразі ми не можемо підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсону. Ми продовжуємо ведення наступальної операції відповідно до свого плану”, – зазначив він. 

Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами противника.

“За кожним так званим “жестом доброї волі” противника стоять колосальні зусилля наших військ. Так само як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсону – це результат наших активних дій”, – наголосив Головнокомандувач. 

Загалом з 1 жовтня просування наших військ на Херсонському напрямку в глибину оборони противника складає до 36,5 км, загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв км. Відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору