Ужгородка

Новини Закарпаття

В контейнерах Одеського порту виявили “чорний” кокаїн на 15 млн грн (відео)

“Чорний” кокаїн доправили до порту Одеси у контейнерах з вантажем “Шлаки”, який прибув в Україну з Латинської Америки

Співробітники Держприкордонслужби, СБУ, Національної поліції України та митниці у рамках роботи групи портового контролю виявили два контейнери з кокаїном, повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

“Чорний” кокаїн доправили до порту Одеси у контейнерах з вантажем “Шлаки”, який прибув в Україну з Латинської Америки ще до початку повномасштабного вторгнення рф.

Вперше в Україні наркобарони вдались до більш хитрої схеми переправляння високоякісного наркотику. Аби приховано перемістити «елітний товар» через кордон, ділки замаскували його під промисловий шлак за допомогою сучасного складного хімічного процесу. Після доставлення вантажу до місця призначення, кокаїн мав бути виокремлений за допомогою хімічного очищення.

З контейнерів вилучили декілька мішків з порошкоподібною сипучою речовиною. За результатами проведеної експертизи у відібраних зразках шлаку виявлено майже 4 кг чистого кокаїну, ціна на який на “чорному ринку” може сягати понад 15 млн грн.

Частина наркотиків мала реалізовуватись в Україні, а інша – переміщена невеликими партіями до країн Європейського Союзу.

Наразі тривають подальші слідчі дії, спрямовані на встановлення повного кола причетних осіб, та здійснюється довготривала експертиза решти вилученого вантажу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату України, якого вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 млн грн шкоди АТ “Одеський припортовий завод” (99,57% належать державі).

19 та 20 жовтня, за інформацією ЗМІ. Національне антикорупційне бюро України два дні проводило обшуки стосовно махінацій з гуманітарною допомогою у заступників міністрів агрополітики й економіки, а також радниці заступника голови ОП. Йдеться про першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, заступника міністра економіки Олександра Грибана та радниці заступника керівника Офісу президента Олену Симоненко. Офіційних заяв з цього приводу НАБУ не робило.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору