Ужгородка

Новини Закарпаття

Названо найбільш ефективний вид альтернативного палива для зерносушарки

Водночас використовувати відходи як паливо експерти не рекомендують

Досвід роботи зерносушарок з теплогенераторами “НОВИЙ ЕЛЕВАТОР” схиляє на користь деревної тріски. Це найдешевший, усюди доступний та зручний у роботі вид палива.  Про це розповів керівник ТОВ “НОВИЙ ЕЛЕВАТОР” Євген Романов, передає elevatorist.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Теплогенеруючий комплекс NET 2000 працює на трісці та пелетах без втрати потужності до температури -5оС. В компанії стверджують, що їхні теплогенератори гарантують ті ж самі показники та продуктивність, що й газові пальники при значній економії витрат.

А ось використовувати відходи як паливо в компанії не рекомендують, оскільки цей варіант має свої недоліки.

Читайте також: Чому інвестувати в елеватори – це вигідно: 3 головні переваги

“По-перше — це проблема високої зольності. Органічні та мінеральні залишки, що не спалюються, вимагають частих зупинок для чищення обладнання. Але все одно рано чи пізно обладнання може вийти з ладу через забивання відходами теплообмінника. Втрати робочих годин і навіть днів у сезон може призвести до втрати частини врожаю, і тому обходиться дорожче за можливу економію”, — зазначив Романов.

Економія при роботі на відходах — це ілюзія, яка розсипається при розрахунках. Собівартість відходів соняшнику для сушіння 1 тонно-відсотка приблизно на рівні вартості необхідної для цього тріски, але як вже зазначалося, має проблему зольності. А використання “безплатної” соломи призводить до виснаження ґрунту полів, звідки вона забирається. Тож через деякий час витрати на внесення добрив перевершують отриману економію.

Нагадаємо, якщо раніше теплогенератори на зерносушарках встановлювали переважно маленькі фермери, то зараз до цього процесу все активніше долучаються агрохолдинги.

Раніше Landlord повідомляв, що на Чернігівщині будують елеваторний комплекс.

Українська компанія “Лубнимаш” продовжує активно працювати попри війну в Україні. Зараз ведуться монтажні роботи у Тернопільській та Полтавській областях.

Україна та Польща домовились максимально спростити проїзд вантажівок з пальним, що має велике значення для подолання жорсткого дефіциту бензинів та дизельного пального в Україні.

У KMZ Industries дали декілька порад, що робити, якщо на елеваторі під час роботи зерносушарки раптово зникло живлення і немає можливості його швидко відновити.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору