Ужгородка

Новини Закарпаття

Чотири області України вже завершили сівбу озимих культур

Сільгосптоваровиробники всіх областей України завершили сівбу озимого ріпаку

Станом на кінець жовтня сільгосптоваровиробники всіх областей посіяли вже 4,1 млн га озимих зернових культур, або 85% до прогнозу. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Так, пшениці посіяно 3,5 млн га, або 87%, ячменю – 507 тис. га, або 75%, жита – 78 тис. га, або 92.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

За попередній тиждень посіяно 449 тис. га озимих на зерно. Найбільше озимих зернових культур посіяли аграрії Одещини 108 тис. га.

Читайте також: У Литві закликали “обійти шантаж росіян” та забезпечити військовий супровід суднам з українським зерном

Аграрії Вінниччини, Волині, Київщини та Чернігівщини завершили сівбу озимих зернових культур, близькі до завершення Житомирщини, Тернопільщини, Хмельниччини та Буковини.

Сільгосптоваровиробники всіх областей України завершили сівбу озимого ріпаку, якого посіяно 999 тис. га, або 104% до прогнозу.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України та Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) опублікували результат розгляду заявок на отримання гуманітарної допомоги у вигляді засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів). В межах першого етапу програми допомоги аграріям визначено 1497 отримувачів рукавів місткістю 200 тонн кожен.

Попри складнощі, які викликані збройною агресією російської федерації проти України, аграрії Донеччини продовжують проводити комплекс осінніх польових робіт та закладають підґрунтя майбутнього врожаю. 

Сьогоднішнє здійснення посівної кампанії з озимими має негативний характер порівняно з минулим сезоном.

Наразі очікується засіяти 65 % від минулорічної площі – 4,7 млн га. Про це в ефірі єдиного марафону повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Через війну в Україні велика кількість аграрних підприємств вже змінила або зараз змінює спеціалізацію. Одні культури вже не вирощуються, їх замінили інші.

Міністерство аграрної політики та продовольства України прогнозує, що цієї осені українські сільгосптоваровиробники скоротять посівні площі зернових майже на третину проти показників минулого року. 

За прогнозами найменший врожай у 2022 році українські фермери отримають з пшениці, соняшнику та ячменю, оскільки значна частина вирощування цих культур знаходиться безпосередньо у регіонах, що страждають від окупації та бойових дій.

Також раніше в НААН розповіли, як фермерам проводити посівну в умовах війни.

Анна Лиса

 

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору