Ужгородка

Новини Закарпаття

ЗСУ не зупинять контрнаступ навіть взимку – ISW

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

“Зимова погода може завдати непропорційно великої шкоди погано оснащеним російським військам в Україні, але добре забезпечені українські війська навряд чи зупинять свої контрнаступи через настання зимової погоди та зможуть скористатися перевагами замерзлої місцевості для легшого пересування, ніж це було б можливо у брудні осінні місяці”, — йдеться у звіті аналітиків.

За їхніми даними, осінній та весняний бруд може уповільнити або зупинити військові дії, так само як і несправне або недостатнє обладнання для зимового періоду. Деяку військову техніку, можливо, доведеться адаптувати до холодної погоди, а нестача обладнання або боєприпасів може сповільнити просування через логістичні труднощі, а не зимову погоду.

Україна володіє ініціативою та перебуває у процесі забезпечення великої перемоги у Херсоні. А припинення вогню дало б Кремлю паузу, якої він відчайдушно потребує, щоб відновити сили армії.

“Припинення вогню взимку піде лише на користь російським силам, які скористаються цією можливістю, щоб зміцнити свою слабку оборону та продовжити кампанію геноциду, спрямовану на викорінення української ідентичності в окупованих областях”, – наголосили аналітики.

В Інституті вивчення війни прогнозують, що перемога на Херсонщині не буде останньою для України – бої продовжаться на південному напрямку, у Бахмуті Донецької області та на півночі Луганської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору