Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна та США працюватимуть над синхронізацією санкцій

Про це повідомила перший віцепрем’єр – міністр економіки України Юлія Свириденко після зустрічі із заступником міністра фінансів США з тероризму та фінансової розвідки Брайом та координатором санкцій Держдепартаменту США Джеймсом О’Браєном.

Юлія Свириденко поінформувала американських колег про заходи з посилення санкційного тиску на агресора, вжиті Україною з початку широкомасштабного вторгнення. Та, зокрема, про роботу створеної наприкінці літа рішенням Уряду Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики. 

Під час зустрічей сторони детально обговорили координацію між Україною та США в питаннях подальшого нарощування санкційного тиску проти РФ, що має позбавити Росію ресурсів для подальшого фінансування агресії проти України, а також доступу російського ВПК до західних технологій та компонентів для виробництва озброєння.

Також предметно була обговорена співпраця з подальшої синхронізації українських та американських санкцій.

«Як сказав президент Володимир Зеленський, санкції – це сучасна, дуже потужна, але водночас гуманна зброя. Санкції не вбивають людей. Навпаки – вони зменшують можливості агресора вбивати мирних українців, послаблюючи його. Саме тому санкції мають застосовуватися максимально. А найбільшого ефекту дають саме синхронізовані державами-партнерами санкції. Саме тому синхронізації та віддзеркаленню санкцій ми приділяємо посилену увагу», – зазначила Юлія Свириденко за підсумками зустрічей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору