Ужгородка

Новини Закарпаття

Понад 70% сільськогосподарських земель Херсонщини потребують розмінування

Протягом 10 років область була беззаперечним лідером зі збирання плодово-овочевих і баштанних культур, щорічний врожай складав 1,5 млн т

Одна з нагальних проблем агровиробників на деокупованих територіях — пошкодження сільгоспугідь і наявність на них вибухонебезпечних предметів. Території, які потребують розмінування та відповідного відновлення на Херсонщині, складають 70% від загальної площі сільгоспземель області. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає AgroPortal.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

“Загалом Херсонська область забезпечує 3,5% загальнодержавного обсягу вирощування зерна, щороку отримуючи близько 1,5 млн т зерна і понад 500 тис. т технічних культур. Також Херсонщина посідала перше місце в Україні з вирощування рису, збираючи 53,5 тис т, друге місце з вирощування сої — 227 тис. т, четверте місце з вирощування ріпаку — 247 тис. т. Протягом 10 років область була беззаперечним лідером зі збирання плодово-овочевих і баштанних культур, щорічний врожай складав 1,5 млн т”, — зазначив Янушевич.

Це все давало можливість зробити Херсонщину центром виробництва екологічно чистих овочів і експортувати екопродукцію.

Нагадаємо, через російське вторгнення Україна опинилася в лідерах із забруднення територій вибухонебезпечними предметами.

Деякі експерти вважають, що на розмінування полів доведеться витрати вдвічі більше грошей, ніж це заявлено офіційно, тобто 4 мільярди євро.

Чехія має намір долучитися до операцій з розмінування українських сільськогосподарських земель.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору