Ужгородка

Новини Закарпаття

Ексголову «Укрексімбанку», якого оштрафували за напад на журналістів, призначили керівником іншої держкомпанії

Про це повідомляє пресслужба наглядової ради «Укрфінжитло».

Таке рішення наглядова рада компанії ухвалила 11 листопада. Крім того, було призначено першого заступника нового глави «Укрфінжитло». Ним став Дмитро Вербицький. До жовтня минулого року Мецгер очолював державний Укрексімбанк. Наглядова рада банку звільнила його після скандалу з нападом на журналістів проєкту «Радіо Свобода» — «Схеми».

Нагадаємо, 4 жовтня 2021 року журналісти-розслідувачі програми «Схеми» заявили про напад на знімальну групу в кабінеті голови правління державного Укрексімбанку Євгена Мецгера. За їхніми словами, інцидент стався під час запису інтервʼю з Мецгером — йому не сподобалися запитання, після чого працівники банку вилучили в журналістів техніку та видалили записи.

Пізніше редакції програми «Схеми» вдалося відновити відеозапис інциденту. Після цього Мецгер подав у відставку та попросив вибачення в журналістів. 11 жовтня Голосіївський районний суд Києва відправив Мецгера під нічний домашній арешт у справі про перешкоджання журналістам, охоронця відпустили під особисте зобовʼязання. У середині вересня 2022 року Мецгера визнали винним у нападі на журналістів «Радіо Свобода» і призначили штраф

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору