Ужгородка

Новини Закарпаття

Нова Зеландія посилить військову підтримку України

Уряд Нової Зеландії оголосив, що посилить військову підтримку України. Зокрема, продовжаться навчання піхотних сил оборони Нової Зеландії для українських військовослужбовців у Великій Британії, пише Defense Brief, передає “Суспільне”.

“Розширена підтримка базується на пакеті військової, дипломатичної, юридичної та гуманітарної допомоги, яку надає Aotearoa New Zealand з початку агресивної війни Росії в лютому”, — сказала прем’єр-міністерка Нової Зеландії Джасінда Ардерн.

Вона також наголосила, що продовження цієї війни президентом РФ Володимиром Путіним є фундаментально неправильним.

“Ми закликаємо Росію змінити курс і вийти з України. Українці, як у формі, так і цивільні, гинуть щодня, оскільки тривають безглузді атаки Росії”, — сказала Ардерн.

За її словами, підтримка Нової Зеландії операції з підготовки українського персоналу під керівництвом Збройних сил Сполученого Королівства буде продовжена. Планують розгорнути одну навчальну піхотну групу чисельністю до 66 військовослужбовців Нової Зеландії із 30 листопада по 31 липня.

Зараз Нова Зеландія має дві піхотні навчальні групи загальною кількістю 120 людей, які навчають українських військових у Великій Британії, пише видання. Вони розділені на дві навчальні групи: Kiwi Team 1, що складається з особового складу 1 батальйону Королівського новозеландського піхотного полку, що базується в Лінтоні, і Kiwi Team 2, що складається з персоналу 2/1 RNZIR, що базується в Бернгемі. Вони проводять п’ятитижневий базовий бойовий курс для піхоти.

Навчання складається з базового вступу до солдатської служби, тактичних навчань і стрільб. Він, зокрема, охоплює поводження зі зброєю, першу бойову допомогу, наступальні та оборонні операції та влучну стрільбу.

Нова Зеландія також внесе додаткові 1,85 мільйона новозеландських доларів до Трастового фонду НАТО для нелетального військового обладнання та матеріалів для самооборони України протягом зими.

Ще 1,85 мільйона доларів буде спрямовано до Всесвітньої продовольчої програми, щоб допомогти вирішити проблему глобальної продовольчої безпеки, яка загострилася через війну в Україні.

“Ми обіцяємо подальшу підтримку Трастового фонду НАТО. Це забезпечить військову підтримку, як-от зимовий одяг, продовольчі пайки, мобільні генератори, машини швидкої допомоги, медичні комплекти та аптечки першої допомоги, притулки та інші життєво важливі припаси протягом майбутньої зими”, — сказала міністерка закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору