Ужгородка

Новини Закарпаття

На Запоріжжі підірвали машину з колаборантом Максимом Зубарєвим

На сторінці Зубарєва підтвердили його загибель, передає “Фокус”. 

Селище Якимівка з березня 2022 року знаходиться під російською окупацією. Було проведено псевдореферендум про приєднання цієї території до Російської Федерації.

Максим Зубарєв був призначений головою так званої військово-цивільної адміністрації селища Якимівка 7 травня і прославився тим, що одразу створив Якимівську козацьку дружину, яка мала стежити за порядком у селищі.

Перед тим, як перейти на бік ворога, він був заступником директора комунального підприємства “Чистота”, секретарем Мелітопольського міськкому КПУ, а також депутатом Мелітопольської міськради. У 2010 році балотувався на посаду міського голови Мелітополя.

У 2015 році Максима Зубарєва заарештували під час отримання хабара: семи тисяч доларів за відкликання проєкту рішення сесії міськради. Хабар, за версією слідства, вимагав за відкликання проєкту рішення сесії про дострокове припинення повноважень на той момент ще секретаря міської ради Сергія Мінька, який виконував обов’язки мера міста.

Мелітопольський суд засудив його на три роки позбавлення волі, але Зубарєв виграв апеляцію і домігся відправлення справи на повторне слухання. Інтереси Зубарєва в суді представляла Тетяна Монтян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору