Ужгородка

Новини Закарпаття

Внаслідок російської повномасштабної агресії постраждало понад 30% лісового фонду

Внаслідок дій країни-терориста довкіллю України вже завдали збитків на суму понад 1,35 трлн грн

За даними Оперативного штабу з фіксації екозлочинів рф, внаслідок дій країни-терориста довкіллю України вже завдали збитків на суму понад 1,35 трлн грн. Але, як стверджують екологи, навіть ця шалена сума не показує реальної картини, повідомляє Рахункова палата.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Щодня через лісові пожежі, від горіння нафтопродуктів і загоряння промислових об’єктів у повітря потрапляють небезпечні речовини. З початку війни кількість таких викидів перевищила 67 млн тонн. Для порівняння: у 2021 та 2020 роках вони складали лише 2,2 млн тонн на рік.

Загалом в Україні вже постраждало 3 млн га лісів, а це майже третина лісового фонду нашої держави. Деякі з них — втрачені назавжди.

Окрім цього, рф перетворила наші родючі чорноземи в найбільш забруднені вибухівкою землі у світі.

Близько третини території України потребуватиме розмінування, на що знадобиться щонайменше 10 років.

Війна загрожує не лише навколишньому середовищу України, а вже спричинила низку проблем для довкілля в Європі та в перспективі загрожує ще більшими. Окупанти замінували дамбу Каховської ГЕС та вдаються до ядерного шантажу на окупованій Запорізькій АЕС.

Нагадаємо, на початок вересня сума прямих збитків завданих агропромисловому комплексу України складала 6,9 мільярда американських доларів.

Наприкінці травня було створено електронну платформу для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору України через російських окупантів. Завдяки платформі аграрії могли сповістити державу про збитки.

У липні збиток, який завдало аграріям російське вторгнення, оцінювався у цифру від чотирьох до шести млрд доларів. На початок вересня альтернативні експерти оцінювали потенційну пряму шкоду агросектору у понад шість мільярдів доларів США, а непряму – у понад 23 млрд доларів.

Війна завдала великої шкоди агросектору України. Так, за різними оцінками, потенційна пряма шкода агросектору склала вже зараз, станом на вересень, понад шість мільярдів доларів США, а непряма – понад 23 млрд доларів.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору