Ужгородка

Новини Закарпаття

Громаді Львова повернули земельну ділянку в історичній частині міста

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури. 

Верховний Суд підтримав позицію прокурорів Львівської обласної прокуратури та повернув земельну ділянку у центрі Львова у комунальну власність.

Суд встановив, що всупереч вимогам законодавства, Львівська міська рада затвердила технічну документацію з землеустрою та передала в оренду двом приватним підприємствам земельну ділянку площею 0,1 га на проспекті Свободи у Львові строком на 10 років.

Спірна ділянка була сформована і зареєстрована у Державному земельному кадастрі  (як об’єкт комунальної власності Львівської міської ради) з цільовим призначенням – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Однак ця ділянка відповідно до чинного законодавства належить до земель історико-культурного призначення, оскільки знаходиться в межах історичного ареалу Львова, а також на ній розміщена пам’ятка архітектури місцевого значення.

Окрім цього, земельна ділянка і будівля на її території розташовані у буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Верховний Суд підтвердив обґрунтованість рішення суду першої інстанції за позовом Галицької окружної прокуратури міста Львова про повернення територіальній громаді Львова земельної ділянки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору