Ужгородка

Новини Закарпаття

Як приготувати найсмачніші суші: покроковий рецепт

За останні десятиліття у раціоні українців з’явилося багато цікавих закордонних страв. І серед усього цього розмаїття особливої ​​уваги заслуговують суші та роли. Невеликі шматочки рису та морепродуктів, які подаються з різними соусами та приправами, стали улюбленими ласощами багатьох мешканців Бучі. Спеціально для таких людей ми й склали покроковий рецепт приготування топових ролів.

Які потрібні інгредієнти

Для приготування суші нам знадобляться:

• рис – можна брати як спеціальну крупу для суші, і звичайну кашу круглих сортів;

• лосось, форель, тунець або інша слабосолона риба;

• огірок та/або авокадо;

• листові водорості;

• крем-сир;

• оцет, сіль та цукор;

• імбир, васабі та соєвий соус.

Як правильно варити рис

Саме тут і криється секрет смачних суходолів. Насамперед, рис необхідно дуже добре промити (не менше 7-8 разів). Завдяки цьому рисинки будуть смачними та розсипчастими. Потім перекладаємо все в каструлю і заливаємо водою, щоб вона покривала кашу на 1,5-2 см. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Через чверть години вимикаємо та залишаємо дійти ще хвилин на 10-15. Перемішувати рис і відкривати кришку в цей час не потрібно.

Далі робимо заправку із цукру (2 ст. л.), солі (1 ч. л.), оцту (2 ст. л.) та води. Виливаємо все це в рис та дуже акуратно перемішуємо. Коли каша охолоне, можна розпочати приготування ролів.

Як правильно загортати роли

Якщо готуємо маки (традиційні роли), беремо цілий лист водоростей, для урамаки (в яких рис буде зверху) норі розрізаємо на 2 половинки. На шорстку сторону викладаємо рис. Для Філадельфії та Каліфорнії начинку кладуть на норі, для класичних маків – прямо на кашу. Потім формуються рулетики за допомогою спеціальної циновки (якщо її немає, скористайтесь звичайним целофановим пакетиком). Далі урамаки слід прикрасити рибою, ікрою чи кунжутом. Щоб суші не розповзалися під час розрізання, регулярно змочуйте лезо ножа у розчині води з оцтом.

Найпростіший спосіб поїсти суші

У давнину японські майстри навчалися не менше 5 років, перш ніж приступити до приготування суші. Навіть якщо ви не прихильник японських традицій, готування займе 1-2 години, і це без покупки необхідних інгредієнтів! Якщо ви не можете так довго чекати, оптимальним рішенням буде мережа ресторанів Sushi Master. Переходьте на сайт bucha.sushi-master.ua, вибирайте улюблений сет, і вже скоро він з’явиться у вас вдома або в офісі завдяки швидкій кур’єрській доставці в будь-яку частину Бучі!

uzhik

uzhik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Нагору