Ужгородка

Новини Закарпаття

Стабілізація енергетичного фронту: на Харківщині пробурили нову газову свердловину

Нині збільшення видобутку власного газу та реалізація проєктів — безумовний пріоритет

Укргазвидобування пробурило нову свердловину в Харківській області, яка даватиме 140 тисяч кубометрів газу на добу. Про це повідомив голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов у Facebook.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Збільшення видобутку власного газу та реалізація проєктів, які наблизять нас до енергетичної стабільності та незалежності – це  безумовний пріоритет, особливо сьогодні, коли ворог обрав ціллю енергетичний сектор.

Додатковий видобуток газу – це допомога у проходженні цьогорічного опалювального сезону, пояснив Чернишов.

Нагадаємо, у березні державні та приватні українські компанії зменшили видобуток природного газу на 15%. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю ЕП.

Тоді ж ціни на природний газ в Європі досягли рекордного рівня, піднявшись на 60%. Ціна на природний газ в Європі досягла рекорду на тлі побоювання трейдерів, що його поставки можуть бути перервані через війну рф в Україні.

Будь-який український бізнес зможе отримати кредит під 0% під час війни та один місяць після війни, також буде запроваджено масштабну дерегуляцію. Про це повідомив у зверненні президент Володимир Зеленський. За його словами, уряд підготував розширення програми кредитування для підприємців на базі програми 5-7-9%.

Кабінет Міністрів ухвалив низку рішень, які полегшують доступ виробників сільгосппродукції до, зокрема, пального, пестицидів та агрохімікатів в умовах воєнного стану.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору