Ужгородка

Новини Закарпаття

Небо плакало сірими туманами: на Тернопільщині попрощалися з воїном Іваном Щепанівським

Іван Щепанівський із села Скоморохи Золотопотіцької громади (колишнього Бучацького району) був щирим і товариським. Ніколи нікому не відмовляв у допомозі. У свої 36 років Іван не створив власної сім’ї, з теплотою турбувався про маму Галину Михайлівну. 

Оскільки в селі не було особливої роботи, Іван часто їздив на заробітки за кордон. Але серце його завжди було з Україною. Тож навесні пішов на фронт боронити Україну від російських окупантів. Іван Щепанівський загинув 12 листопада від ран, отриманих на полі бою з російськими окупантами на Луганщині. 

Про це повідомили у Бучацькому районному військкоматі:  «Світла, незгасна пам’ять Герою – низький уклін і вічна слава! Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Сумуємо разом з Вами. Світла пам’ять…» 

Іван отримав тяжке поранення під Сєвєродонецьком. Його ще доправили до госпіталю у Дніпро. Звідти перевезли до Києва. Медики намагалися врятувати українського захисника. Біля сина поруч була мама. Але дива не сталося…

«Небо плакало, спускаючи на землю довгі сірі коси осіннього холодного туману. Це Золотопотіцька громада проводжала на вічний спочинок свого героя Щепанівського Івана. Спи спокійно, герою! Земля, тобі, пухом! Слава Україні!», – щирі слова співчуття і болю оприлюднили на сторінці громади. 

Земляки, рідні, друзі, знайомі і незнайомі люди живим коридором шани через Соколів, аж до рідних Скоморох, схиливши коліна, з квітами зустрічали кортеж з тілом свого Героя.   

«Невимовний біль та сум… питання «чому?» зависло у часі… Співчуваємо рідним. Молимось, щоб Бог дав силу пережити втрату. Герою вічна і світла пам’ять», – написала Оксана Поливода у фейсбуці під повідомленням про загибель Івана. 

Така велика ціна перемоги України над ворогом. Тепер й Іван Щепанівський серед небесного воїнства захищатиме Батьківщину і своїх рідних з небес: маму, брата Петра з родиною і всіх, кого він любив у земному світі. 

Вічна пам’ять Герою!   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору