Ужгородка

Новини Закарпаття

Тергромади Тернопільщини отримали від автовласників 1,3 млн грн транспортного податку

За січень-жовтень 2022 року до місцевих бюджетів Тернопілля власники авто сплатили 1,3 млн грн транспортного податку. Це перевищило очікувані надходження платежу на 97,3 тис. грн або 8 відсотків додатково.

Власники автомобілів – юридичні особи сплатили 1,1 млн грн, що на 143,6 тис. грн більше, ніж очікувалося. Фізичні особи поповнили місцеві скарбниці, сплативши 163,6 тис. грн цього платежу. 

Доречно нагадати, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Оскільки цьогоріч розмір “мінімалки” на початок року складав 6500 грн, то прохідний поріг для “елітних” автомобілів становить 2 437 500 гривень. 

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Сектор інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору