Ужгородка

Новини Закарпаття

Підтримка в час війни: тернопільські рятувальники вчились у польських колег ліквідовувати наслідки будівельних катастроф

До Тернополя з Польщі повернулася група наших рятувальників, які разом із колегами з Києва, Одеської, Івано-Франківської та Хмельницької областей проходили навчання в місті Новий Сонч (Новосандецький повіт Малопольського воєводства). Всі вони були учасниками чергового тренінгу в рамках проєкту “Підвищення ефективності роботи служб швидкого реагування України – IV етап”.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Протягом восьми днів співробітники підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій здобували нові знання у сфері рятувальних операцій під час будівельних катастроф.

Під керівництвом польських інструкторів українські рятувальники брали участь у теоретичних і практичних заняттях в групах на полігоні. Вони опановували тактику проведення пошуково-рятувальних робіт при аваріях на будівництві. Опрацьовували питання доступу до постраждалого та його евакуації з-під завалів, особливості проведення медичних заходів в завалах. Вивчали особливості проведення стабілізації пошкоджених конструкцій, підіймання та переміщення будівельних конструкцій, розташування похованих предметів, доступ через завали, питання організації роботи персоналу тощо.

Всі учасники тренінгу склали іспити та отримали відповідні сертифікати.

Такі навчання сьогодні дуже потрібні, адже дають українським рятувальникам безцінні знання, які вони застосовуватимуть у жорстоких українських реаліях, кажуть у ДСНС. Адже щоденно наші герої без зброї ліквідовують наслідки завалів будівель, що спричинені ракетними ударами російського ворога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору