Ужгородка

Новини Закарпаття

Українські морпіхи втекли з полону окупантів

Про це повідомив нардеп Ігор Копитін.

“Розкрию трохи деталей порятунку морпіхів-розвідків, яких на днях вдалося повернути з російського полону, та з якими зустрічався як представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Історія їх визволення вартує того, щоб про неї зняли фільм.

Хлопці під час бойових дій потрапили в полон до російських окупантів. Їх утримували на непідконтрольній наразі території України. Про це дізналися у Командуванні ВМС та морської піхоти, де вирішили спланувати операцію, щоб спробувати витягнути хлопців з полону, бо своїх не кидаємо.

В результаті вдалося організувати втечу розвідників з полону, а потім переправити їх на підконтрольну Україні територію. Наразі хлопці у безпеці та їх життю нічого не загрожує”, – розповів нардеп.

Нардеп зазначив, що участь у операції зі звільнення морпіхів брав “кіборг” та захисник “Азовсталі” Артем Дибленко, який нещодавно сам повернувся з ворожого полону.

19 листопада Військово-морські сили ЗСУ повідомили, що більше тижня тому в результаті проведених заходів під керівництвом ВМС “з окупованої території було виведено трьох військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти”. Деталей там не навели.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору