Ужгородка

Новини Закарпаття

Експорт українських горіхів зросте на 60% – прогноз USDA

У сезоні 2022/23 років світове виробництво волоських горіхів досягне 2,6 млн тонн

За даними Міністерства сільського господарства США (USDA), у сезоні 2022/23 років, експорт волоських горіхів з України експорт зросте майже на 60% до 95 тис. тонн. Одночасно прогнозується, що виробництво горіхів в Україні впаде на 17% до 96 тис. тонн через різке скорочення площ в окремих районах Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей після російського вторгнення в лютому 2022 року, передає agrotimes.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Так, у сезоні 2022/23 років світове виробництво волоських горіхів досягне 2,6 млн тонн (у шкаралупі), що на 12% більше, ніж минулого сезону.

Виробництво в Китаї, другому найбільшому виробнику волоського горіха, за оцінками, зросте на 27% порівняно з попереднім роком у 2022/23 рр. до 1,4 млн тонн завдяки сприятливим умовам вирощування. Китайський експорт волоського горіха зросте на 6% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 225 тис. тонн завдяки збільшенню поставок на ключові ринки Китаю, включаючи Казахстан, ОАЕ та Туреччину.

Разом з тим виробництво волоського горіха в США знизиться на 1%, до 653 тис. тонн. Одначе, це зростання на 1% від середнього за 5 років. Прогнозується, що експорт волоських горіхів із США впаде на 3% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 485 тис. тонн через зниження поставок до ЄС, Туреччини та ОАЕ.

Нагадаємо, за 8 місяців 2022 року найбільша частка – 10% – у структурі закордонних постачань сільгосппродукції в Україну припала на продукцію групи “Плоди та горіхи” – переважно коштом цитрусових, бананів та інших екзотичних плодів, зазначив старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національний науковий центр “Інститут аграрної економіки”, д.е.н. Богдан Духницький.

З 1 листопада 2022 року припиняється імпорт до України іноземної продукції з етикетками Cognac/”Коньяк”, що не відповідають технічним умовам для цього найменування, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору