Ужгородка

Новини Закарпаття

Україна підвищить плату за транзит російської нафти через атаки Росії – Bloomberg

Як повідомляє Bloomberg, про це йдеться у листі оператора мережі нафтопроводів України “Укртранснафти” до російської “Транснєфті”, з текстом якого ознайомилось видання.

“Руйнування української енергетичної інфраструктури, що триває, призвело до значного дефіциту електроенергії, збільшення її вартості, нестачі палива, запасних частин”, — зазначається у листі.

“Укртранснафта” також наголошує, що зросли витрати на організацію безпечних умов праці персоналу та охорону об’єктів.

Відтак компанія заявила, що підвищить тарифи на транспортування сирої нафти до Угорщини та Словаччини на 2,10 євро за тонну до 13,60 євро з 1 січня. При цьому плата також була підвищена у квітні, внаслідок чого загальне збільшення у річному обчисленні становило 51%.

У коментарі російському інформаційному агентству ТАСС “Транснєфть” підтвердила, що отримала лист від “Укртранснафти” та вивчає його. Російський нафтопровідний оператор повідомив, що обговорить це питання з урядом у Москві, зауважує видання.

“Дружба” — найбільший у світі нафтопровід. Він був збудований для транспортування нафти з Росії в країни Центральної та Західної Європи. Маршрут нафтопроводу розгалужується на дві гілки: північну (через Білорусь, Польщу та Німеччину) і південну (через Україну, Чехію, Словаччину й Угорщину).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору