Ужгородка

Новини Закарпаття

Журналіста Associated Press, який повідомив, що в Польщі впала ракета РФ, звільнили

Інформаційне агентство Associated Press звільнило репортера з питань національної безпеки 35-річного Джеймса ЛаПорта. У виданні зазначили, що він надав неточне твердження про ракетний удар в Польщі, що призвів до загибелі двох людей.

The Washington Post пише, що отримали підтвердження цієї інформації від співробітників видання. The Associated Press провело невелике розслідування і звільнило журналіста після того, як він із посиланням на джерела в розвідці написав, що причиною вибуху в Польщі стала російська ракета. У новині, яка зʼявилася ввечері 15 листопада зазначалося, що “російські ракети перетнули територію члена НАТО Польщі, убивши двох людей”.

При цьому офіційні особи в Польщі та Євросоюзі пізніше заявили, що за однією з версій одна ракета була випущена українською ППО.

Наступного дня AP замінила свою історію з посиланням на неназваного американського чиновника і додала, що його анонімне джерело помилялося, а “подальші повідомлення показали, що ракети були російського виробництва і, найімовірніше, випущені Україною для захисту від нападу Росії”.

У своїй заяві речник AP Лорен Істонсказав: “Суворі редакційні стандарти та практика Associated Press мають вирішальне значення для місії AP як незалежної новинної організації. Щоб наші звіти були точними, чесними та заснованими на фактах, ми дотримуємося цих стандартів і забезпечуємо їх дотримання, зокрема щодо використання анонімних джерел. Якщо наші стандарти порушуються, ми повинні вжити заходів, необхідних для захисту цілісності новин. Ми не приймаємо ці рішення легковажно, і вони не ґрунтуються на поодиноких інцидентах”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору