Ужгородка

Новини Закарпаття

Румунський канал Суліна працюватиме цілодобово — АМПУ

Синергія портової влади двох країн, прозорі та зрозумілі інструменти на ринку, та відкритість формування черги на суднозаходи вже дають свої плоди

Українською делегацією на чолі з очільником Адміністрації морських портів України Олексієм Востріковим досягнуто принципових домовленостей з Румунськими колегами щодо розвитку торговельного судноплавства в нижньодунайському регіоні.

Зокрема Україна більш ніж удвічі збільшила кількість лоцманів- з 16 до 40. Також досягнуто домовленостей про модернізацією інфраструктури Сулінського каналу, та перехід водної артерії в режим роботи 24/7, повідомляє Адміністрація морських портів України.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

“Ми, з Румунськими колегами розуміємо проблему з виходом і чергою на Чаталі. В цьому напрацювали дорожню карту спільних дій. Тож вже найближчим часом очікуємо значного ефекту та відсутності черг на вихід”, – зазначив Востріков.

Синергія портової влади двох країн, прозорі та зрозумілі інструменти на ринку, та відкритість формування черги на суднозаходи вже дають свої плоди. Він наголосив, що ми бачимо прихід на ринок великих світових операторів. Зокрема і відкриття нових контейнерних терміналів.

Також сторони обговорили і стратегічні плани взаємодії на найближчі роки.

Нагадаємо, у жовтні ПрАТ “Українське дунайське пароплавство” отримало пропозицію перевалювати вантажі з річкових барж на морські судна у порту Суліна.

ETC Terminal (Холм, Польща) в серпні 2022 року подвоїв обсяги перевалки зерна до 10 тис. тонн на добу. Цього вдалося досягти завдяки введенню в експлуатацію нової перевантажувальної машини потужністю 500 тонн на годину.

Частину суден Українського Дунайського пароплавства на Одещині, які мали радянські назви, перейменували. Судна флоту носитимуть імена, пов’язані з Україною.

Анна Лиса

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору