Ужгородка

Новини Закарпаття

Електропостачання всієї критичної інфраструктури поновлено

Станом на ранок 24 листопада електропостачання об’єктів критичної інфраструктури в Україні вдалося відновити. Також частково вдалося поновити електропостачання у 10 регіонах.

Про це під час загальнонаціонального телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

“О четвертій ранку ми змогли об’єднати енергосистему, і вона вже зараз працює як єдина. На сьогодні вже заживлені об’єкти критичної інфраструктури по всій країні”, — розповів він.

За словами урядовця, після того, як ввечері вдасться під’єднати атомні електростанції до електричної мережі та поновити їхню нормальну роботу, в Україні очікується скорочення дефіциту електроенергії.

“Ми будемо збільшувати обсяг генерації протягом дня. Ми розраховуємо, що до вечора у нас почнуть працювати атомні станції та видавати електроенергію в мережу. Це значно скоротить дефіцит”, — зауважив Галущенко.

Також він  зазначив, що у разі відсутності нових російських обстрілів, на вечір 24 листопада Україна має повернутись до планових відключень електроенергії.

Міністр також додав, що 23 листопада внаслідок російських атак Україна пережила блекаут. За його словами, вперше через російські обстріли від електромережі були відключені всі атомні електростанції України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору