Ужгородка

Новини Закарпаття

У Мінцифри розповіли, в яких областях найгірша ситуація зі зв’язком

Мобільний зв’язок в Україні поступово повертають, однак ще можуть виникати проблеми в п’яти областях країни. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Очільник міністерства зазначив, що труднощі зі зв’язком досі є в Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях.

Серед інших областей найкраща ситуація з роботою базових станцій у Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях.

“Енергетики працюють без упину, щоб скоріше відновити електроенергію. Разом з нею поступово повертається і зв’язок”, – пояснив Федоров.

Міністр додав, що телеком-компанії точково продовжують працювати на генераторах.

Водночас речник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Володимир Кондрашов закликав українців економно користуватися мобільним зв’язком та інтернетом.

“В умовах ракетних атак і перебоїв з електроживленням мережі працюють на межі своїх потужностей, і темпи їх відновлення будуть набагато нижчими, ніж були до російського повномасштабного вторгнення”, — пояснив він під час брифінгу в Military Media Center.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору