Ужгородка

Новини Закарпаття

Зеленський заявив, що Росія отримала від Ірану нову партію дронів

Президент України заявив про це під час звернення до учасників зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства (JEF).

“Цієї ночі Україна знову була атакована іранськими дронами. 34 “Шахеди”. Я говорю і кількість, і назву, і цілком конкретно. Це “Шахеди” з нової партії, яку отримала Росія від Ірану. 250 штук – стільки всього “Шахедів” зараз отримано державою-терористом”, – сказав він. 

Зеленський нагадав, що російські ракети та іранські дрони застосовуються постійно для ударів по Україні, насамперед по українській енергетиці – лише один нещодавній масований удар по Україні зачепив понад 20 мільйонів людей.

“Унаслідок цього міста-мільйонники та більшість українських регіонів залишилися абсолютно без електрики. Загалом на вечір 16 грудня були відключені від енергопостачання 22 мільйони 408 тисяч українців. Більш як десяти мільйонам людей було перервано постачання води й тепла. Уявіть, який масштаб у цього терору. І уявіть, що його можна зупинити. Саме зараз і багато в чому саме від вас залежить, коли і як закінчиться ця війна. Що успішніші наші сили оборони, то швидше російська агресія зазнає краху”, – наголосив президент України.

Нагадаємо, раніше ГУР повідомляло, що нава партія іранських безпілотників, яка прибула до Росії, значно менша за попередню. Крім того, розвідці відомо про попередні домовленості РФ з Іраном щодо постачання балістичних ракет іранського виробництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору