Ужгородка

Новини Закарпаття

У ЗСУ кажуть про зростання воєнної загрози з боку Білорусі

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що воєнна загроза з боку Білорусі поступово зростає.

Командувач каже, що, відповідно, ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози. Зараз у Білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія першої танкової армії та авіаційне угрупування, в складі якого є новітні зразки російської авіації. Також у цій країні є підрозділи, озброєні оперативно-тактичними ракетними комплексами «Іскандер» з балістичними ракетами до них.

За словами Наєва, цього потенціалу достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій з обмеженими цілями. 

«Ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку росії, та робимо аналіз щодня. Рівень воєнної загрози поступово зростає, але ми також вживаємо адекватних заходів. Крім цього, Генштабом передбачене значне нарощування угруповань у разі істотного зростання сил та засобів з протилежного боку», — сказав Наєв.

Він також розповів, що у Білорусі проводять тренування літаків-носіїв балістичних ракет «Кинджал» для уточнення цілей на території України, які призначені для завдання ракетних ударів. Проте Україна вживає заходів, щоби зменшити цю загрозу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору