Ужгородка

Новини Закарпаття

Понад 77% переселенців в Україні відчувають позитивне ставлення

В Україні наприкінці осені знизився рівень міграції – більшість людей у жовтні-листопаді хотіли залишатися там, де й жили. За результатами опитування, 91% респондентів не планують переїжджати з нинішнього місця проживання. Про це йдеться у дослідженні, проведеному Київським міжнародним інститутом соціології.

Серед тих, хто все ж збирається переїжджати, 71% говорять про переїзд у межах України (найбільше – на захід України або “додому”), і тільки 20% – за кордон.

72% постійних мешканців і мешканок громад, куди переселялися українці, позитивно ставляться до внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Тільки 6% ставляться до переселенців негативно, а інші – нейтрально. 4 з 5 (81,8%) опитаних допомагали переселенцям у своїй громаді. 

При цьому 77,5% переселенців відчувають позитивне ставлення до себе, лише 3% – негативне, а інші переселенці говорять про нейтральне ставлення до себе.

Більшість постійних мешканців громад (72%) кажуть, що співчувають переселенцям через те, що ті опинились у важкій ситуації. 69,2% ВПО відчувають до себе співчуття. 

“Це неймовірний показник здатності громад допомагати людям. А взаємне позитивне ставлення одне до одного постійних жителів громад і ВПО демонструє, що в цих скрутних умовах гартується нове єдине українське суспільство, здатне співчувати, допомагати і спільно долати найбільші виклики”, – каже заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Павло Козирєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору