Ужгородка

Новини Закарпаття

«ПВК Вагнера» закупила зброю в КНДР для війни в Україні

Російська приватна військова компанія “Вагнера”, заснована Євгєнієм Прігожиним, отримала самостійно оплачену партію озброєнь від КНДР, яка має зміцнити окупаційні війська для продовження війни проти України. Про це заявив високопоставлений представник Сполучених Штатів Америки у коментарі Reuters.

«Ми можемо підтвердити, що Північна Корея завершила початкове постачання зброї для групи Вагнера, яка оплатила обладнання. Минулого місяця Північна Корея доставила переносні ракетні установки й ракети в Росію для використання компанією “Вагнер”», – розповів чиновник на умовах анонімності.

За його словами, оцінки США, засновані на відповідній розвідувальній інформації, які готуються до оприлюднення в четвер, 22 грудня, свідчать про те, що обсяги озброєнь від КНДР поки не можуть змінити динаміку бойових дій в Україні. Водночас, Штати занепокоєні тим, що Пхеньян планує передати ПВК “Вагнер” ще більше військового обладнання. 

Американські офіційні особи переконані, що постачанням зброї Росії Північна Корея прямо порушує резолюції Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй. США хочуть обговорити це питання безпосередньо в Радбезі.

Там також вважають, що прийняття зброї від КНДР найманцями демонструє збільшення ролі військової компанії у війні проти України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору